0570 544 644

Oxersteeg 12

DEVENTER

Ruime deels rietgedekte T-boerderij met diverse bijgebouwen en geschikt voor dubbele bewoning. De boerderij is een rijksmonument en betrokken geweest bij een natuurontwikkeling van de Dienst Landelijk gebied (DLG) en is voor een groot deel ontdaan van zijn landbouwgronden. De boerderij waarin 2 woningen zijn gesitueerd, wordt thans door de overheid te koop aangeboden. Naast de mogelijkheid voor splitsing in twee zelfstandige woningen is er een mogelijkheid voor de bouw van een extra vrijstaande woning middels een rood voor rood regeling binnen de gemeente Deventer. Hiertoe zouden de grote agrarische schuren gelegen ten oosten van de boerderij op het erf moeten worden afgebroken alsmede de voormalige voertuigenberging. In het oorspronkelijke voorhuis is een woning met veel authentieke details gesitueerd en in de voormalige deel is een t...
lees verder »

vraagprijs

€ 475.000,-  
kosten koper
Oxersteeg 12
DEVENTER
Ruime deels rietgedekte T-boerderij met diverse bijgebouwen en geschikt voor dubbele bewoning.

De boerderij is een rijksmonument en betrokken geweest bij een natuurontwikkeling van de Dienst Landelijk gebied (DLG) en is voor een groot deel ontdaan van zijn landbouwgronden. De boerderij waarin 2 woningen zijn gesitueerd, wordt thans door de overheid te koop aangeboden. Naast de mogelijkheid voor splitsing in twee zelfstandige woningen is er een mogelijkheid voor de bouw van een extra vrijstaande woning middels een rood voor rood regeling binnen de gemeente Deventer. Hiertoe zouden de grote agrarische schuren gelegen ten oosten van de boerderij op het erf moeten worden afgebroken alsmede de voormalige voertuigenberging.

In het oorspronkelijke voorhuis is een woning met veel authentieke details gesitueerd en in de voormalige deel is een tweede woning gesitueerd. Beide woningen hebben thans een verbinding met elkaar via een deur. De zolderverdieping boven de woningen is niet gesplitst en via 1 vaste trap bereikbaar.

Indeling woning 1:

Entree aan de voorzijde van het woonhuis welke toegang biedt tot een centrale gang. aan de linkerzijde van de gang bevinden zich een kleine luxe woonkeuken, toegang tot de kelder (stahoogte) en een opkamer. tevens bevindt zich aan de linker zijde een zg. "knechtenkamer". Aan de rechterzijde van de gang treft u de woonkamer met authentieke schouw en 2 voormalige bedstedes, naast de woonkamer zijn twee slaapkamers gelegen en een badkamer met ligbad, douche en wasgelegenheid. Aan het einde van de gang bevindt zich een toiletruimte en een doorgang naar de woning in de voormalige deel.


Indeling woning 2:

Zij entree met toegang tot de woning in de voormalige deel, entreeruimte via hal, toegang tot bijkeuken, toiletruimte, eenvoudige badkamer met douche en wasgelegenheid, 2 ruime slaapkamers en een werkkamer met doorloop naar tweede slaapkamer.

Vanuit de hal is tevens een grote woonkamer te bereiken met raampartij in de muuropening van de voormalige deeldeuren. Naast de woonkamer bevind zich een moderne woonkeuken.


Algemeen:

Naast het voorhuis is een authentiek "Karnhuis" gelegen dat thans dienst doet als berging, naast de deel is een te renoveren boeren schuur gelegen.

Aan de West zijde van het erf staat een voormalige werktuigenberging in goede staat met daarachter een stuk weiland met een oppervlakte van iets minder dan 1 ha.

HEt pand

vraagprijs

€ 475.000,-  
kosten koper
Kenmerken
Neem contact op
Bronsvoord Makelaars
Keizerstraat 37
7411 HE Deventer
T 0570 544 644
E info@bronsvoordmakelaars.nl
Deel deze woning